Visit East Serbia!
La Craiova, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională, a avut loc o întâlnire de afaceri și prezentare a ofertei turistice a Serbiei de Est. Au participat 12 entitati din Serbia si 27 entitati din Oltenia.
 
Evenimentul a fost organizat de Clusterul de Turism Rural „Magia Estului” cu sprijinul:
• Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia,
• Camerei de Comert si Industrie Dolj,
• Agentiei Regionale pentru Dezvoltarea Serbiei de Est – RARIS Zaječar.
• ARoTT – Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare
ca parteneri in Initaitiva de turism, ROSEB – Romania, Serbia, Bulgaria.
 
La întâlnire, s-a prezentat oferta turistică a Serbiei de Est, au avut loc intalniri B2B intre entitatile participante, s-a semnat Protocolul de colaborare intre Agentiile de Dezvoltare Regionala RARIS (Serbia si ADR Sud Vest Oltenia, s-a discutat despre cooperării si vizite ulterioare.
 
Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme legate de dezvoltarea turismului și intensificarea parteneriatelor și a relațiilor comerciale dintre cele două țări. Atât reprezentanții delegației sârbe, cât și companiile din regiunea Sud-Vest Oltenia și-au prezentat activitatea și principalele obiective turistice promovate.
Ne-am dorit o colaborare cu Serbia, deoarece știm că dispune de resurse importante din punct de vedere turistic și este, totodată, o țară accesibilă pentru turiștii români, fiind situată în apropierea regiunii noastre de dezvoltare. Ne bucurăm că am reușit azi, prin prezența acestei importante delegații din Serbia, să formăm împreună o rampă de lansare pentru dezvoltarea celor două regiuni”, a declarat Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.
 
Agențiilor de turism interesate din România, li s-a oferit participarea la un tur informativ al Serbiei de Est pentru a le arăta atracțiile turistice și condițiile (facilități de cazare, restaurante, crame).
După întâlnire, s-a continuat socializarea cu un cocktail și o degustare de vinuri celebre din Serbia de Est.
 
Întâlnirea s-a realizat ca parte a proiectului-pilot „Creșterea competitivității Clusterului Magia Estului”, în cadrul proiectului mai amplu „#EUforYou — pentru patrimoniul cultural și turism”, finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Economie. Cooperare și Dezvoltare BMZ și implementat de Organizația Germană pentru Cooperare Internațională – GIZ.
 
Evenimentul a continuat cu o vizita turistica a partenerilor din Serbia, degustare de vinuri in Judetul Dolj.
Traducerea a fost asigurata de Krasimir Kirilov, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Vidin, partener ROSEB.