Sesiune de informare–Craiova – Dezvoltarea IMM-urilor din Romania

Referinta.:2017/145137

EEA and Norway Grants 2014-2021

Ref: Programul “SMEs Growth Romania”

 

Stimata Doamna,

Stimate Domn,

Innovation Norway si Camera de Comert si Industrie Dolj au placerea sa va invite la sesiunea regionala de informare a programului “Dezvoltarea IMM-urilor din Romania”, sesiune ce va avea loc in functie de interesul manifestat in lunile august – septembrie.

In cadrul Mecanismului Financiar SEE si Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, Innovation Norway a fost numit Operator de Fond pentru 3 programe, printre care si programul “Dezvoltarea IMM-urilor din Romania”.

Programul “Dezvoltarea IMM-urilor din Romania” va contribui la cresterea durabilasi intensificarea crearii de valoare in sectorul de afaceri din Romania. Programul va urmari sa stimuleze si sa dezvolte parteneriate de afaceri pe termen lung intre parteneri din Islanda,  Liechtenstein,  Norvegia si Romania, bazate pe dezvoltarea afacerilor si inovare. Programul va incuraja proiectele implementate in parteneriate bilaterale, intr-una dintre cele trei arii vizate: Inovare Verde in Industrie, ICT (Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor), Cresterea Albastra (dezvoltarea durabila a sectorului marin si maritim).

Bugetul alocat programului este in valoare de 45.000.000 Euro. Pentru primul apel de propuneri de proiecte, bugetul disponibil este de 21.083.334 Euro. Grupul tinta principal al programului este format din intreprinderi private romanesti, cu prioritate intreprinderile mici si mijlocii.

In cadrul sesiunii de informare vor putea fi oferite informatii potentialilor solicitanti cu privire la criterii de eligibilitate pe care solicitantii si partenerii trebuie sa le indeplineasca, procedura de depunere a cererilor de finantare si alte informatii utile despre programul de finantare. Toate documentele relevante pentru potentialii solicitanti si parteneri ai acestora se vor gasi pe site-ul programului https://www.innovasjonnorge.no/smesgrowthromania.

Limba programului este engleza.

Pentru inregistrarea participarii la sesiunea de informare, va rugam sa contactati Camera de Comert si Industrie Dolj, folosind urmatoarele date de contact: e-mail  office@ccidj.ro, tel. 0251/418876.

 

Innovation Norway – Bucharest office                                             Camera de Comert si Industrie Dolj               Bjorn Skjervold                                                                              Dragoş Troanţă R. Turculeanu

Director                                                                                                              Preşedinte