Despre noi

CCI Dolj este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, autonoma, care reprezinta, apara si sustine interesele membrilor sai si ale comunitatii de afaceri in raport cu autoritatile publice si cu organisme din tara si din strainatate.

Camera de Comerţ şi Industrie Dolj este cea mai puternică asociaţie a mediului de afaceri din judeţ. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior. Ca reprezentant al mediului de afaceri, CCI include în oferta sa de servicii programe de perfecţionare profesională, organizarea de evenimente târguri şi expoziţii, seminarii şi dezbateri, administrarea de baze de date cu oportunităţi de afaceri.

CCI Dolj este organizata si functioneaza in temeiul Legii camerelor de comert din Romania nr. 335/2007, publicata in Monitorul Oficial nr. 836 din 6 decembrie 2007, a dispozitiilor Statutului – Cadru al camerelor judetene adoptat de Adunarea Generala a membrilor Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din data de 27.12.2007 si a Statutului propriu.

Structura organizatorica

Organele de conducere a activitatii Camerei de Comert si Industrie a judetului Dolj sunt:

  • Adunarea generala
  • Organele de conducere alese: colegiul de conducere si presedintele
  • Organele de conducere executive: consiliul director, condus de directorul general

Adunarea Generala a Reprezentantilor este organul suprem de conducere al Camerei si se compune din totalitatea membrilor. Aceasta are in componenta:

  • Membri individuali (operatori economici, persoane fizice sau juridice, inregistrati la registrul comertului, indiferent de domeniul de activitate; sucursale, reprezentante ale unor societati comerciale si altele asemenea, fara personalitate juridica, inregistrate la Registrul comertului)
  • Membri colectivi (filiale ale camerelor de comert bilaterale, asociatii profesionale, organizatii patronale)
  • Membri onorifici (cadre didactice; oameni de stiinta, specialisti in economie si legislatie comerciala; personalitati ale vietii publice)